Ghid alergeni

Ghid alergeni

LISTA cuprinzand ingredientele prevazute la art. 7 alin. (62) si (11)-(14)

1. Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate, exceptand:

a) siropurile de glucoza obtinute din grau, inclusiv dextroza*);

b) maltodextrinele obtinute din grau*);

c) siropurile de glucoza obtinute din orz;

d) cerealele folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricola pentru bauturi spirtoase si alte bauturi alcoolice.

2. Crustacee si produse derivate

3. Oua si produse derivate

4. Peste si produse derivate, exceptand:

a) gelatina de peste folosita ca suport pentru preparatele de vitamine sau carotenoide;

b) gelatina de peste sau ihtiocolul folosit la limpezirea berii sau a vinului.

5. Arahide si produse derivate

6. Soia si produse derivate, exceptand:

a) uleiul si grasimile de soia, complet rafinate*);

b) amestecul natural de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D- alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obtinuti din soia;

c) fitosteroli si esteri de fitosterol derivati din uleiuri vegetale extrase din soia;

d) esterul de stanol vegetal produs din sterolii obtinuti din uleiuri vegetale extrase din soia.

7. Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza), exceptand:

a) zerul folosit la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricola pentru bauturi spirtoase si alte bauturi alcoolice;

b) lactitolul.

8. Fructe cu coaja, de exemplu migdale (Amygdalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia si nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) si produse derivate, exceptand nucile folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricola pentru bauturi spirtoase si alte bauturi alcoolice.

9. Telina si produse derivate

10. Mustar si produse derivate

11. Seminte de susan si produse derivate

12. Dioxid de sulf si sulfiti in concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate in SO2

13. Lupin si produse derivate

14. Moluste si produse derivate.

___________

*)Si produsele obtinute din acestea, in masura in care procesul la care sunt supuse nu poate creste nivelul de alergenicitate estimat de EFSA (European Food Safety Authority) pentru produsul de baza din care au fost obtinute.

Voucher cadou

FA UN CADOU CELOR DRAGI

Meniul zilei

MENIUL ZILEI LA NUMAI 22 RON

DISCOUNT

Comanda ONLINE de minimum 150 lei si ai 10% reducere - foloseste codul FRESH10

Newsletter

captcha 
Nu ne place spamul.
Nu aveti cont? Inregistrati-va acum!

Logare